Skip to content

T E X T I E L F A B R I Q U E

Afgelopen week waren Danielle (fotograaf) en ik bij de Textielfabrique in Rotterdam, studio en werkplaats van docent/ontwerper Maaike Gottschal. Maaike geeft daar workshops in verschillende textieltechnieken. Je kunt er o.a. leren weven, spinnen, verven met natuurlijke verfstoffen.

We konden er wel een wéék fotograferen, zoveel moois was er te zien! We hebben ons voor die dag beperkt tot de Japanse textieltechnieken: verven, borduren/repareren en weven. Alles in indigoblauw. Maaike demonstreerde de verschillende stappen van de processen en natuurlijk hebben we ook veel mooie eindproducten gefotografeerd. En echt, alles is even fraai: het materiaal waarmee ze werkt, de handelingen, de producten. Zelfs de houten stokjes waarmee in het verfbad geroerd werd, waren fotogeniek!

Je kunt bij de Textielfabrique ook terecht voor een workshop op maat. Of om materiaal te kopen: Maaike verkoopt prachtige stoffen, garens en handgereedschap, die zorgvuldig geselecteerd zijn op kwaliteit en duurzaamheid.

Neem zeker alvast een kijkje op haar website: Textielfabrique

De foto’s van de shoot heb ik nog niet, maar hierboven links alvast een fotootje (met mijn mobiel gemaakt) en een voorbeeld van shasiko (een reparatie/borduurtechniek) via Sustainablefashionandtextiles

 

 

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *