Skip to content

R A B A R B E R + V L I E R

De vlieren bloeien! Overal zie ik de witte bloemschermen verschijnen, op het platteland, maar ook in de stad zijn er tal van plekken waar je kunt plukken.
Ik ga altijd naar het parkje naast de singel, waar een paar bomen staan. Er komen geen auto’s langs, dus da’s wel ok. Aan een paar bomen heb ik meer dan genoeg voor mijn eigen huisproductie. Vlierbloesem heeft een heel speciale, zachte geur en smaak. Je kunt er beignets van bakken, siroop mee maken natuurlijk, sommigen maken zelf vlierbloesemstroop.

Zoals gezegd in een vorig blog :bij mij verdwijnen ze in de rabarberjam. De vlierbloesems worden gewassen, bladeren eraf gehaald en dan worden de bloemetjes van de stengels geritst/gerist (euh? wat is het nu eigenlijk??).  Voor de jam in de potten gaat, voeg ik de bloemetjes toe in de pan en roer goed door.  Ik laat deze jam altijd eerst een tijdje staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Jammie, Jammie!

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *