Skip to content

B O O K

‘Thuis in de keuken’ gaat over gemak en plezier bij het dagelijks koken. Met recepten die zo zijn opgezet dat je ze kunt aanpassen aan je eigen smaak en aan de slag kunt met wat je in huis hebt.
Daarnaast staat Thuis in de keuken vol inspiratie om ook eens buiten de comfortzone van je kookrepertoire te stappen. Om een onbekende techniek uit te proberen of nieuwe smaken te ontdekken.
Snelle smaakmakers, stoofschotels, ovengerechten, pasta’s, maaltijdsalade’s en tapas’s van restjes: veel groente en af en toe een stukje vlees of vis.

De prachtige en enthousiasmerende foto’s in het boek zijn van Danielle Krijtenburg .

Een inkijkexemplaar vind je hier .

RECENSIES van lezers op bol.com:
28 december 2015
Ook in Portugal komt het boek van Ans Withagen goed van pas. Met vers geplukte groente, fruit en kruiden van het land lopen we rechtstreeks de keuken in, bladeren door het boek en krijgen weer nieuwe inspiratie om te koken met wat er is! Fijn zijn ook de variaties en tips voor sausjes en vinaigrettes, die zorgen nèt voor die extra finishing touch. Binnen de kortste keren staat er dan weer een heerlijke maaltijd op tafel.

21 oktober 2015
Na het lezen van dit boek ben ik direct aan de slag gedaan met het opruimen van mijn keukenkasten en inkopen gaan doen bij de heerlijke winkeltjes die Ans noemt in haar boek! Ik heb al meerdere recepten gemaakt. Wat lekker! En wat leuk om zelf ook nog je eigen creativiteit kwijt te kunnen. Het is saai om een recept te volgen, je kunt beter leren koken door zelf ook te durven experimenteren! Ans leert je dat. Een echte aanrader!

14 oktober 2015
Wat een verfrissend kookboek is dit. Ans Withagen weet haar enthousiasme over alles wat met koken te maken heeft, met veel humor en kennis van zaken over te brengen. Niks hoogstaands of ingewikkelds, bij haar aan de keukentafel praat ze je bij over heerlijke gerechten, spannende ingrediënten en handig keukengereedschap. En laat ze zien hoe zelfs de grootste dumbo op kookgebied de lekkerste gerechten op tafel kan zetten.
Dit kookboek maakt vele andere overbodig.

14 oktober
Dit kookboek is anders dan anderen. Je leert er niet in om te koken volgens recepten, maar juist om meer uit de losse pols te werken en het te doen zoals het handig uitkomt. Genoeg tips en trucs in de hoofdstukken om te zorgen dat dat ook lukt. Zelf ben ik vaak druk en zie dan op tegen al het gedoe rond etenstijd. In dit boek zie je hoe je de stress op de spitsuren kunt vermijden en dat je ook van alles kunt voorbereiden op het moment dat je wél tijd hebt. En dat geeft lucht.
De schrijfstijl past bij de titel: gezellig en ontspannen. En het boek ziet er ook nog eens heel mooi uit.

14 oktober 2015
Wat ik aan dit boek zo goed vind is dit: het is niet het zoveelste kookboek met lekkere recepten. Het gaat dieper in op de manier van koken, het organiseren van je keuken en het aanleggen en gebruiken van een basisvoorraad. En dan staan er ook nog heerlijke recepten in voor koken uit de losse pols, met de spullen die je grotendeels in huis hebt. Een echte eye-opener en aanrader!

 

 

Foto: Danielle Krijtenburg